Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Praline sa Menaž čoko dugmićima
Sastojci:
- 400g Menaž belih čoko dugmića ili bele čokolade
- 100g mlevenog Štark Petit Beurre keksa
- 50g mlevenog lešnika
- 50g kakao praha
Priprema:
1. Čokoladu je najpre potrebno temperirati. Istopite 300g Menaž belih čoko dugmića ili bele čokolade na pari ili u mikrotalasnoj pećnici do temperature oko 45°C (kako biste bili sigurni, koristite digitalni termometar). Skinite sa šporeta, dodajte još 100g Menaž belih čoko dugmića ili bele čokolade i mešajte sve dok se smesa sasvim ne istopi. Temperirana čokolada je spremna za izlivanje u kalup.
2. U kalup za praline najpre sipajte malo rastopljene Menaž bele čoko dugmiće ili bele čokolade, dodajte malo kakao praha, dopunite zatim rastopljenom čokoladom, sipajte malo mlevenog keksa ili mlevenog lešnika i postupak ponovite dok ne popunite ceo kalup.
3. Ostavite praline u frižideru da se ohlade 1-2 sata i da se dobro stegnu. Nakon što se stegnu, laganim pokretnom prevrnite kalup i praline će ispasti.
4. Posne praline možete praviti sa Menaž čokoladom i Štark Avala keksom.