Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Praznični popsi
Sastojci:
- 300 g mlevenog Petit Beurre keksa
- 100 g krem sira (ili mascarponea)
- 100 g šećera u prahu
- 50 g otopljenog putera
- 1 kašika mleka (po potrebi)
- 200 g Menaž čokolade
- Praznična dekoracija: šarene perlice, jestive šljokice ili šećerne figurice (zvezdice, pahulje, itd.)
- Drveni štapići za cake pops
Priprema:
- U većoj posudi pomešajte mleveni keks, šećer u prahu i otopljeni puter.
- Dodajte krem sir i mesite smesu dok ne postane kompaktna i dovoljno čvrsta da se oblikuju kuglice. Ako je smesa suva, dodajte kašiku mleka.
- Oblikujte kuglice veličine oraha i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Stavite ih u frižider na 30 minuta da se stegnu.
- Istopite Menaž čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj.
- Umočite vrh svakog štapića u otopljenu čokoladu i lagano ga zabodite u kuglicu (ovaj korak pomaže da se kuglice bolje drže).
- Ponovo vratite kuglice u frižider na 15 minuta da se čokolada stegne.
- Umočite svaki cake pop u otopljenu čokoladu, pazeći da je potpuno obložen. Ostavite višak čokolade da se ocedi laganim okretanjem štapića.
- Dok je čokolada još sveža, ukrasite cake pops prazničnim perlicama, jestivim šljokicama ili drugim dekoracijama po želji.
- Zabodite štapiće u čvrstu podlogu (npr. komad stiropora) ili ih postavite na papir za pečenje i ostavite da se čokolada potpuno stegne.
- Praznične cake pops čuvajte u frižideru do posluživanja. Idealan su dodatak prazničnoj trpezi ili poklon umotan u prozirnu foliju sa crvenim končićem.