Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Prima kolač
Sastojci:
PUDING:
- 200g Menaž čokolade (iseckane)
- 120g gustina
- 30g kakao praha
- 120g šećera u prahu
- 2 kesice vanilinog šećera
- 1 kašičica (opciono) Instant kafe
- 1l mleka
- 100g putera
- 280g Štark Prima štapića
- Prstohvat soli
GLAZURA:
- 200g Menaž čokolade (iseckane)
- 100ml slatke pavlake (zagrejane)
Dekoracija
- SnacX štapići
- Listovi sveže nane
Priprema:
1.Pripremite kalup za hleb (10cm x 30cm) i obložite ga providnom kuhinjskom folijom.
2.Iseckajte sitno 200g Menaž čokolade.
3. Puding: u posebnu posudu sipajte gustin, kakao prah, šećer u prahu, vanilin šećer, instant kafu i prstohvat soli. Sve sastojke promešajte i sjedinite. Zatim u šerpu dodajte 1l mleka i u njega dodajte pomešane suve sastojke. Sve dobro promešajte i sjedinite i na srednjoj vatri mutite dok smesa ne postane gusta. Kada smesa postane gusta, u nju dodajte sitno seckanu Menaž čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Kada se čokolada istopi u smesu dodati 100g putera i kratko izmutite dok se sve ne sjedini. Kada se sjedini sklonite sa vatre.
4. U pripremljen kalup za hleb staviti jedan sloj pudinga u kalup. Preko njega poređajte ravnomerno Prima štapiće. Preko štapića nanesite ponovo sloj pudinga i tako ređajte dok ne potrošite sve sastojke. Nakon toga, prekrijte kalup folijom i ostavite u frižider na najmanje 3h. Čim se ohladi, skinite foliju i okrenite kalup kako biste kolač izvadili iz njega.
5. Glazura: iseckanu Menaž čokoladu (200g) prelijte zagrejanom slatkom pavlakom (100ml) i ostavite 3min. Nakon toga, promešajte i dobili ste savršenu glazuru. Prelijte glazuru preko kolaća i špatulom izravnajte sa svih strana
6. Za dekoraciju možete koristiti SnacX štapiće i listove sveže nane