Pusla torta sa jagodama

Sastojci:

Tri kore

  • 9 jaja
  • 9 kašika šećera
  • 3 kašike sirćeta

Fil

Dekoracija

Priprema:

  1.  Kora: Umutite 9 belanca sa 9 kašika šećera i tri kašike sirćeta. Belanca mutite pa polako dodajte jednu po jednu kašiku sirćeta, kada su belanca pri kraju mućenja dodajte tri kašike sirćeta. Rasporedite smesu u tri tepsije obložene pek papirom i svaku koriu pecite sat vremena (bez otvaranja rerne) na 100°C.
  2. Fil: Umutite 600g šlaga sa kiselom vodom. U umućeni šlag dodajte mleveni Štark Avala keks i 300g istopljene Menaž čokolade. Jagode očistite i naseckajte.
  3. Filujte svaku koru pa između kora ređajte jagode. Na kraju umutite 200g šlaga i ukrasite tortu šlagom i Menaž crnim čoko dugmicima.

Slični recepti