Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Pusla torta sa jagodama
Sastojci:
Tri kore
- 9 jaja
- 9 kašika šećera
- 3 kašike sirćeta
Fil
- 600g mlevenog Štark Avala keksa
- 300g Menaž čokolade
- 600g šlaga
- 500ml kisele vode
- 500g jagoda
Dekoracija
- 200g šlaga
- Menaž crni čoko dugmići
Priprema:
- Kora: Umutite 9 belanca sa 9 kašika šećera i tri kašike sirćeta. Belanca mutite pa polako dodajte jednu po jednu kašiku sirćeta, kada su belanca pri kraju mućenja dodajte tri kašike sirćeta. Rasporedite smesu u tri tepsije obložene pek papirom i svaku koriu pecite sat vremena (bez otvaranja rerne) na 100°C.
- Fil: Umutite 600g šlaga sa kiselom vodom. U umućeni šlag dodajte mleveni Štark Avala keks i 300g istopljene Menaž čokolade. Jagode očistite i naseckajte.
- Filujte svaku koru pa između kora ređajte jagode. Na kraju umutite 200g šlaga i ukrasite tortu šlagom i Menaž crnim čoko dugmicima.