Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Puslica torta
Sastojci:
- 750g mlevenog Štark Avala i Štark Petit Beurre keksa
- 1l jogurta
- 200g prah šećera
- 100g Menaž belih čoko dugmića
- 4 kivija
- 200g jagoda
- 100g malina
- 100g borovnica
- 150g šlaga
- 300ml mleka
- 1 pakovanje puslica
Priprema:
1. Kivi i jagode očistite i iseckajte, pa pomešajte sa malinama i borovnicama. Sjedinite jogurt i šećer, dodajte mleveni Štark Avala i Štark Petit Beurre keks i Menaž bele čoko dugmiće, pa sve dobro izmešajte.
2. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje, pa na dno rasporedite trećinu smese. Preko stavite polovinu pripremljenog voća, stavite zatim drugi deo smese od mlevenog keksa, ponovo voće i na kraju završite preostalom smesom od mlevenog keksa.
3. Šlag umutite sa hladnim mlekom i njime prefilujte tortu. U krug stavite cele puslice, a ostatak izlomite i stavite na bočnu stranu torte. Sredinu torte ukrasite voćem.