Puslice prošarane Menaž čokoladom

Sastojci:

Priprema:

1. Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće istopite na pari i ostavite da se ohladi.

2. Rernu zagrejte na 120°C. Pleh po želji obložite papirom za pečenje.

3. Belanca umutite mikserom sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer i mutite na najvišoj brzini sve dok ne dobijete ponovo čvrstu teksturu smese, a šećer se otopi. Dodajte ekstrakt vanile i malo sirćeta, pa ponovo kratko umutite mikserom. 

4. Otopljenu čokoladu prelijte preko smese sa belancima i kašikom pažljivo u nekoliko pokreta promešajte tako da ipak ostanu šare.

5. Supenim kašikama vadite smesu i oblikujte brežuljke na papiru za pečenje. Ostavite dovoljno prostora između puslica koje će sigurno da se podignu tokom pečenja. Pecite oko 60 minuta na 100°C dok puslice ne budu čvrste na dodir, zatim ostavite da se dobro ohlade.

Slični recepti