Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Puslice prošarane Menaž čokoladom
Sastojci:
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 4 belanca
- 225g šećera
- Prstohvat soli
- Kašićica ekstrakta vanile
- Polovina kašičice sirćeta
Priprema:
1. Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće istopite na pari i ostavite da se ohladi.
2. Rernu zagrejte na 120°C. Pleh po želji obložite papirom za pečenje.
3. Belanca umutite mikserom sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer i mutite na najvišoj brzini sve dok ne dobijete ponovo čvrstu teksturu smese, a šećer se otopi. Dodajte ekstrakt vanile i malo sirćeta, pa ponovo kratko umutite mikserom.
4. Otopljenu čokoladu prelijte preko smese sa belancima i kašikom pažljivo u nekoliko pokreta promešajte tako da ipak ostanu šare.
5. Supenim kašikama vadite smesu i oblikujte brežuljke na papiru za pečenje. Ostavite dovoljno prostora između puslica koje će sigurno da se podignu tokom pečenja. Pecite oko 60 minuta na 100°C dok puslice ne budu čvrste na dodir, zatim ostavite da se dobro ohlade.