Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Raw kolač sa malinom i ružom
Sastojci:
Kora
- 150g badema
- 80g urmi bez koštica
- 2 kašika kokosovog ulja
- 2 kašike kakao praha
- 3 kašičice cimeta
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- Kašičica ekstrakta vanile
Fil
- 200g indijskih oraha
- 80g kokosovog ulja
- 100g agava sirupa ili meda
- 150g malina
- 1 kašičica ružine vode
- 100ml – 150ml kokosovog mleka
Dekoracija
- Sveže maline
- Sveže borovnice
- Osušene latice ruže
Priprema:
1. Urme i indijski orah potpite u vodu i ostavite da odstoji barem 10 minuta, a urme otkoštite.
Kora: U blenderu sameljite bademe tako da dobijete sitne komade. Dodajte otkoštene urme prethodno potopljene u vodu i rastopljeno kokosovo ulje i ponovo uključite blender kako biste dobili kompaktnu smesu koja se ne lepi među prstima.
2. U blender dodajte kakao prah, cimet, rastopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i kašičicu ekstrakta vanile. Dobijenu smesu za koru ostavite u frižider da se steže dok pripremate fil.
3. Fil: Indijski orah ocedite i operite. Sameljite u blenderu zajedno sa kokosovim mlekom, rastopljenim kokosovim uljem, agavinim sirupom ili medom, ružinom vodicom i malinama dok ne dobijete glatku smesu.
4. Smesu za koru izvadite iz frižidera i jednu polovinu utisnite u okrugli kalup za torte i kolače. Fil ravnomerno nanesite i razmažite špatulom, dodajte preostalu smesu za koru i vratite u frižider da se stegne najmanje četiri sata ili najbolje preko noći.
5. Pre služenja ukrasite vrh torte sveže borovnicama, malinama i osušenim laticama ruže.
6. Ružina vodica: U veću šerpu stavite 100g ružinih latica i prelijte hladnom vodom ili destilovanom vodom tek toliko da ih prekrije. Poklopite poklopcem od šerpe i stavite da se zagreje na jačoj temperaturi toliko da latice izgube boju. Kuvanje traje oko 30 minuta, nakon toga skinite sa šporeta i pustite da se ohladi. Procedite, latice iscedite rukama i čuvajte vodicu u frižideru.