Šarene štrudle

Autor:
Ljiljana Stanković

Kategorije:

Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 500g višanja
  • 3 kašike šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • Sok i rendana kora jednog limuna
  • 200g maka ili 250g mlevenih oraha
  • 1 kašičica cimeta
  • 50g rendane Menaž čokolade

Dekoracija

  • Prah šećer za posipanje

Priprema:

1. Pakovanje lisnatog testa ostavite da se odmrzne. Višnje takođe ostavite da se odmrznu, operite ih, očistite i ostavite da se ocede od viška tečnosti. 

2. Dodajte u posudu sa višnjama šećer, cimet i mak, a zatim i ceđeni sok i rendanu koru jednog limuna. Smesi za štrudlu dodajte i rendanu Menaž čokoladu, a zatim smesu podelite na dva dela.

3. Jedan deo lisnatog testa iz pakovanja rastanjite i po njemu rasporedite deo fila. Krajeve testa malo presavijte kako ne bi fil iscureo. Pažljivo urolajte. Isti postupak ponovite i sa drugim delom testa i filom.

4. Štrudlu pecite u prethodno zagrejajnoj rerni na 200°C od 20 do 30 minuta. Nakon pečenja ostavite da se štrudla ohladi, a zatim pospite prah šećerom.

Savet: Isti postupak možete napraviti i sa 250g mlevenih oraha pomešanim sa 100ml ugrejanog mleka i 3 kašike šećera umesto maka.

Slični recepti