Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Šarene štrudle
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 500g višanja
- 3 kašike šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- Sok i rendana kora jednog limuna
- 200g maka ili 250g mlevenih oraha
- 1 kašičica cimeta
- 50g rendane Menaž čokolade
Dekoracija
- Prah šećer za posipanje
Priprema:
1. Pakovanje lisnatog testa ostavite da se odmrzne. Višnje takođe ostavite da se odmrznu, operite ih, očistite i ostavite da se ocede od viška tečnosti.
2. Dodajte u posudu sa višnjama šećer, cimet i mak, a zatim i ceđeni sok i rendanu koru jednog limuna. Smesi za štrudlu dodajte i rendanu Menaž čokoladu, a zatim smesu podelite na dva dela.
3. Jedan deo lisnatog testa iz pakovanja rastanjite i po njemu rasporedite deo fila. Krajeve testa malo presavijte kako ne bi fil iscureo. Pažljivo urolajte. Isti postupak ponovite i sa drugim delom testa i filom.
4. Štrudlu pecite u prethodno zagrejajnoj rerni na 200°C od 20 do 30 minuta. Nakon pečenja ostavite da se štrudla ohladi, a zatim pospite prah šećerom.
Savet: Isti postupak možete napraviti i sa 250g mlevenih oraha pomešanim sa 100ml ugrejanog mleka i 3 kašike šećera umesto maka.