Sarin zeka

Autor:
vladimirbilja

Kategorije:

Sastojci:

  • 20 jaja
  • 20 kašika brašna
  • 500g šećera
  • 300g mlevenih oraha
  • 100g Menaž čokolade
  • 500g margarina ili maslaca
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 500g šlaga

 

 

Priprema:

  1. Kora: Penasto umutite belanca sa šećerom pa im dodajte mlevene orahe, vanilin šećer i brašno, zatim podelite smesu na dva dela i ispecite dve kore na 180°C dok kora ne porumeni.
  2. Fil: Skuvajte žumanca i šećer na pari, zatim im odajte Menaž čokoladu i vanilin šećer. Mešajte dok se čokolada ne istopi, onda skinite sa vatre i ostavite da se hladi. Kada se fil rashladi, dodajte mu umućen magrarin ili puter.
  3. Ohlađene kore premazujte napravljenim filom i na kraju ukrasite šlagom. Tortu možete oblikovati po želji.

Slični recepti