Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Sarin zeka
Sastojci:
- 20 jaja
- 20 kašika brašna
- 500g šećera
- 300g mlevenih oraha
- 100g Menaž čokolade
- 500g margarina ili maslaca
- 2 kesice vanilin šećera
- 500g šlaga
Priprema:
- Kora: Penasto umutite belanca sa šećerom pa im dodajte mlevene orahe, vanilin šećer i brašno, zatim podelite smesu na dva dela i ispecite dve kore na 180°C dok kora ne porumeni.
- Fil: Skuvajte žumanca i šećer na pari, zatim im odajte Menaž čokoladu i vanilin šećer. Mešajte dok se čokolada ne istopi, onda skinite sa vatre i ostavite da se hladi. Kada se fil rashladi, dodajte mu umućen magrarin ili puter.
- Ohlađene kore premazujte napravljenim filom i na kraju ukrasite šlagom. Tortu možete oblikovati po želji.