Savršene ruske kape
Sastojci:
Kora
- 5 jaja
 - 14 kašika šećera
 - 25 kašika brašna
 - 3 šoljice ulja
 - 3 kašike kakao praha
 - 1 kesica praška za pecivo
 
Fil
- 1l mleka
 - 20 kašika šećera
 - 10 kašika brašna
 - 1 margarin
 - 100g kokosa
 - 100-150g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
 - 3 kašike ulja
 
Priprema:
- Kora: Umutite penasto jaja, dodajte šećer i dobro umutite, zatim dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i na kraju kakao prah. Pecite na 200°C oko 15 minuta pazeći da se ne prepeče.
 - Fil: Od 1l mleka odvojite 200ml i u njemu razmutite brašno. U preostalo mleko dodajte šećer i pustiti da provri, pa dodajte razmućeno brašno i kuvajte dok se ne zgusne. Ostavite da se dobro ohladi i u hladan fil dodajte penasto umućen margarin.
 - Malom časom ili modlom vadite krugove iz ispečene kore i između dva kruga namažite fil, zatim ih uvaljajte u kokos.
 - Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće rastopiti sa tri kašike ulja i kašičicom premažite vrh svake ruske kape.
 - Ostavite na hladnijem mestu da se ohlade i stegnu pre posluživanja.
 

