Savršene ruske kape

Autor:
sagittarius

Kategorije:

Sastojci:

Kora

  • 5 jaja
  • 14 kašika šećera
  • 25 kašika brašna
  • 3 šoljice ulja
  • 3 kašike kakao praha
  • 1 kesica praška za pecivo

Fil

  • 1l mleka
  • 20 kašika šećera
  • 10 kašika brašna
  • 1 margarin
  • 100g kokosa
  • 100-150g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 3 kašike ulja

Priprema:

  1. Kora: Umutite penasto jaja, dodajte šećer i dobro umutite, zatim dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i na kraju kakao prah. Pecite na 200°C oko 15 minuta pazeći da se ne prepeče.
  2. Fil: Od 1l mleka odvojite 200ml i u njemu razmutite brašno. U preostalo mleko dodajte šećer i pustiti da provri, pa dodajte razmućeno brašno i kuvajte dok se ne zgusne. Ostavite da se dobro ohladi i u hladan fil dodajte penasto umućen margarin.
  3. Malom časom ili modlom vadite krugove iz ispečene kore i između dva kruga namažite fil, zatim ih uvaljajte u kokos.
  4. Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće rastopiti sa tri kašike ulja i kašičicom premažite vrh svake ruske kape.
  5. Ostavite na hladnijem mestu da se ohlade i stegnu pre posluživanja.

Slični recepti