Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Savršene ruske kape
Sastojci:
Kora
- 5 jaja
- 14 kašika šećera
- 25 kašika brašna
- 3 šoljice ulja
- 3 kašike kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
Fil
- 1l mleka
- 20 kašika šećera
- 10 kašika brašna
- 1 margarin
- 100g kokosa
- 100-150g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 3 kašike ulja
Priprema:
- Kora: Umutite penasto jaja, dodajte šećer i dobro umutite, zatim dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i na kraju kakao prah. Pecite na 200°C oko 15 minuta pazeći da se ne prepeče.
- Fil: Od 1l mleka odvojite 200ml i u njemu razmutite brašno. U preostalo mleko dodajte šećer i pustiti da provri, pa dodajte razmućeno brašno i kuvajte dok se ne zgusne. Ostavite da se dobro ohladi i u hladan fil dodajte penasto umućen margarin.
- Malom časom ili modlom vadite krugove iz ispečene kore i između dva kruga namažite fil, zatim ih uvaljajte u kokos.
- Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće rastopiti sa tri kašike ulja i kašičicom premažite vrh svake ruske kape.
- Ostavite na hladnijem mestu da se ohlade i stegnu pre posluživanja.