Savršeno-nesavršena šuškava torta

Sastojci:

Kore

  • 36 jaja
  • 18 kašika šećera za svaku koru
  • 6 kašika sirćeta

Fil

  • 1l slatke pavlake
  • 1kg Štark Avala ili Štark Petit Beurre mlevenog keksa
  • 1kg Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića

Dekoracija

  • Prehrambena žuta i zelena boja
  • 1kg šlaga
  • 1l kisela voda

Priprema:

  1. Uključite rernu da se zagreje na 100°C.
  2. Potrebno je napraviti 6 kora: Ulupajte 6 belanca sa 18 kašika šećera da dobijete čvrst sneg. Na kraju dodajte po jednu kašiku sirćeta.
  3. Smesu za koru izlijte u okrugli kalup u koji ste stavili papir za pečenje, pa koricu sušite oko sat i po vremena, na 100°C. Postupak ponovite za još pet kora.
  4. Fil: Otopite 1kg Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića. Dok se čokolada prohladi, napravite bazu.
  5. Baza: Umutite slatku pavlaku i dodajte mleveni Štark Avala ili Štark Petit Beurre keks, dodajte im i otopljenu čokoladu.
  6. Filujte tortu. Ukrasite umućenim šlagom koji ste obojili prehrambenom bojom. Ostavite da se ohladi pre služenja.

Slični recepti