Sirova veganska torta sa čokoladom na vrhu

Sastojci:

Kora

  • 1 i po šolja sirovih badema
  • 1 i po šolja urmi bez koštica
  • 2 kašike kakao praha
  • Kašičica ekstrakta vanile
  • Prstohvat soli

Krem sa ukusom kokosa

  • 2 šolje sirovih indijskih oraha, natopljenih preko noći
  • 1/2 šolje kokosovog krema
  • 1/4 šolje kokosovog ulja
  • 1/4 šolje javorovog ili agavinog sirupa
  • Sok jednog limuna
  • Kašičica ekstrakta vanile

Čokoladni preliv

Dekoracija

  • Sveže voće

Priprema:

1. Sve sastoje za koru pomešajte u blenderu i blendajte dok smesa ne postane lepljiva, a sastojci se sjedine. Stavite u frižider da se kratko stegne dok pripremate krem sa ukusom kokosa.

2. Indijski orah bi trebalo ostaviti noć pre potopljene u vodi. Ocedite ih od viška vode i isperite. U blenderu ih pomešajte sa ostalim sastojcima. Blendajte dok ne dobijete glatku i kremastu smesu.

3. Na dno manjih okruglih kalupa za torte ili kolače utisnite manji deo kore, premažite slojem krema i ponovo dodajte deo smese za koru. Vratite tortice u frižider i ostavite najmanje četiri sata da se dobro stegnu.

3. Čokoladni preliv ćete pripremiti tako što ćete mikserom umutiti rastopljenu kokosovo ulje, Rastopljenu Menaž čokoladu ili Menaž čokoladne dugmiće, zaslađivač i prstohvat soli dok se dobro ne sjedine. Prelijte svaku torticu slojem glazure i vratite u frižider na sat ili dva. 

4. Pre služenja po želji ukrasite svežim voćem.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.