Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Sirova veganska torta sa čokoladom na vrhu
Sastojci:
Kora
- 1 i po šolja sirovih badema
- 1 i po šolja urmi bez koštica
- 2 kašike kakao praha
- Kašičica ekstrakta vanile
- Prstohvat soli
Krem sa ukusom kokosa
- 2 šolje sirovih indijskih oraha, natopljenih preko noći
- 1/2 šolje kokosovog krema
- 1/4 šolje kokosovog ulja
- 1/4 šolje javorovog ili agavinog sirupa
- Sok jednog limuna
- Kašičica ekstrakta vanile
Čokoladni preliv
- 1/2 šolje kokosovog ulja
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 1/4 šolje javorovog ili agavinog sirupa
- Prstohvat soli
Dekoracija
- Sveže voće
Priprema:
1. Sve sastoje za koru pomešajte u blenderu i blendajte dok smesa ne postane lepljiva, a sastojci se sjedine. Stavite u frižider da se kratko stegne dok pripremate krem sa ukusom kokosa.
2. Indijski orah bi trebalo ostaviti noć pre potopljene u vodi. Ocedite ih od viška vode i isperite. U blenderu ih pomešajte sa ostalim sastojcima. Blendajte dok ne dobijete glatku i kremastu smesu.
3. Na dno manjih okruglih kalupa za torte ili kolače utisnite manji deo kore, premažite slojem krema i ponovo dodajte deo smese za koru. Vratite tortice u frižider i ostavite najmanje četiri sata da se dobro stegnu.
3. Čokoladni preliv ćete pripremiti tako što ćete mikserom umutiti rastopljenu kokosovo ulje, Rastopljenu Menaž čokoladu ili Menaž čokoladne dugmiće, zaslađivač i prstohvat soli dok se dobro ne sjedine. Prelijte svaku torticu slojem glazure i vratite u frižider na sat ili dva.
4. Pre služenja po želji ukrasite svežim voćem.