Sirova veganska torta sa čokoladom na vrhu

Sastojci:

Kora

  • 1 i po šolja sirovih badema
  • 1 i po šolja urmi bez koštica
  • 2 kašike kakao praha
  • Kašičica ekstrakta vanile
  • Prstohvat soli

Krem sa ukusom kokosa

  • 2 šolje sirovih indijskih oraha, natopljenih preko noći
  • 1/2 šolje kokosovog krema
  • 1/4 šolje kokosovog ulja
  • 1/4 šolje javorovog ili agavinog sirupa
  • Sok jednog limuna
  • Kašičica ekstrakta vanile

Čokoladni preliv

Dekoracija

  • Sveže voće

Priprema:

1. Sve sastoje za koru pomešajte u blenderu i blendajte dok smesa ne postane lepljiva, a sastojci se sjedine. Stavite u frižider da se kratko stegne dok pripremate krem sa ukusom kokosa.

2. Indijski orah bi trebalo ostaviti noć pre potopljene u vodi. Ocedite ih od viška vode i isperite. U blenderu ih pomešajte sa ostalim sastojcima. Blendajte dok ne dobijete glatku i kremastu smesu.

3. Na dno manjih okruglih kalupa za torte ili kolače utisnite manji deo kore, premažite slojem krema i ponovo dodajte deo smese za koru. Vratite tortice u frižider i ostavite najmanje četiri sata da se dobro stegnu.

3. Čokoladni preliv ćete pripremiti tako što ćete mikserom umutiti rastopljenu kokosovo ulje, Rastopljenu Menaž čokoladu ili Menaž čokoladne dugmiće, zaslađivač i prstohvat soli dok se dobro ne sjedine. Prelijte svaku torticu slojem glazure i vratite u frižider na sat ili dva. 

4. Pre služenja po želji ukrasite svežim voćem.

Slični recepti