Sirovi kolač sa džemom od malina

Sastojci:

Kora

  • 200g badema
  • 160g urmi bez koštica
  • 2 kašike kakao praha
  • Prstohvat soli

Čokoladni mus

  • 300g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 200ml slatke pavlake
  • 3 veća jaja
  • 4 kašike šećera ili braon šećera
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • Prstohvat soli

…još:

  • Džem od malina
  • Sveže maline i kupine

Priprema:

1. Urme potopite u vodu i ostavite ih oko 15 minuta da omekšaju. Zatim ih operite i oljuštite od semenki i kože.

2. Kora: Okrugli kalup prečnika oko 20cm obložite papirom za pečenje. Bademe stavite u blender i dobro ih sameljite ili upotrebite već mleveni badem. Dodajte urme bez koštica, kakao prah, urme i nastavite da meljete u blenderu sve dok ne dobijete lepljivu smesu. Ne mora da bude ujednačena smesa, ukusnije je ako neki bademi ostanu u većim komadima. Izručite smesu u kalup i dobro je utapkajte čašom ili rukama i poravnajte. Ostavite sa strane dok ne pripremite čokoladni mus.

3. Čokoladni mus: Slatku pavlaku ostavite da se zagreje na nižoj temperaturi. U odvojenu posudu dodajte Menaž crne čoko dugmiće ili iseckanu Menaž čokoladu i prelijte preko čokolade tako da se otopi. Dodajte šećer, vanilin šećer i prstohvat soli, a zatim i penasto umešana žumanca. Mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Belanca odvojeno umutite u čvrst sneg i postepeno umešajte u mus, zatim špatulom ili varjačom sjedinite. Ostavite da se ohladi u frižideru.

4. Preko kore nanesite deblji sloj čokoladnog musa i vratite u frižider da se stegne. Nakon određenog vremena, premažite slojem džema od maline i vratite kratko u frižider da se stegne. Poslednji korak je premazivanjem preostalim delom čokoladnog musa i dekorisanje svežim malinama i kupinama. Ostavite u frižideru preko noći da se stegne pre posluženja.

Slični recepti