Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Sirovi veganski kolačići sa čokoladom glazurom i bobicama, bez pečenja
Sastojci:
-
- 240g badomovog putera
- 200ml kokosovog ulja
- 75g javorovog sirupa
- 160g kakao praha
- 1/4 morkse soli
- 60g bademovog ili kokosovog brašna
- 250g seckanih badema
- 175g urmi bez koštice
Glazura
- 175g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 2 kašike kokosovog krema
- 2 kašike kokosovog ulja
Priprema:
1. U blenderu pomešajte bademov puter, kokosovo ulje, javorov sirup, kakao prah i morsku so i blendajte kratko sok se ne sjedine.
2. Postepeno dodajte bademovo brašno i ponovo blendajte sve dok ne dobijete smesu nalik testu. Prebacite u odvojenu posudu, dodajte usitnjene urme i promešajte kašikom ili varjačom da se sve sjedini.
3. Četvrtasti pleh po izboru obložite papirom za pečnje i prebacite smesu za kolače. Ravnomerno rasporedite i ostavite u frižideru najmanje četiri sata.
4. Za glazuru pomešajte Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće, kokosov krem i kokosovo ulje u šerpu i otopite na nižoj temperaturi, a isto možete uraditi i na pari.
5. Kada se glazura zgusne, sklonite sa šporeta i ostavite oko 15 minuta da se ohladi. Prelijte glazurom kolač i poslužite.