Sirovi veganski kolačići sa čokoladom glazurom i bobicama, bez pečenja

Sastojci:

    • 240g badomovog putera
    • 200ml kokosovog ulja
    • 75g javorovog sirupa
    • 160g kakao praha
    • 1/4 morkse soli
    • 60g bademovog ili kokosovog brašna
    • 250g seckanih badema
    • 175g urmi bez koštice

    Glazura

Priprema:

1. U blenderu pomešajte bademov puter, kokosovo ulje, javorov sirup, kakao prah i morsku so i blendajte kratko sok se ne sjedine.

2. Postepeno dodajte bademovo brašno i ponovo blendajte sve dok ne dobijete smesu nalik testu. Prebacite u odvojenu posudu, dodajte usitnjene urme i promešajte kašikom ili varjačom da se sve sjedini.

3. Četvrtasti pleh po izboru obložite papirom za pečnje i prebacite smesu za kolače. Ravnomerno rasporedite i ostavite u frižideru najmanje četiri sata.

4. Za glazuru pomešajte Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće, kokosov krem i kokosovo ulje u šerpu i otopite na nižoj temperaturi, a isto možete uraditi i na pari.

5. Kada se glazura zgusne, sklonite sa šporeta i ostavite oko 15 minuta da se ohladi. Prelijte glazurom kolač i poslužite.

Slični recepti