Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Sitni praznični kolači
Sastojci:
Sastojci
- 250g mlevenog Štark Petir Beurre ili Štark Avala keksa
- 250g mlevenih lešnika
- 250g margarina
- 200ml mleka
- 150g šećera
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- Nekoliko kašika ruma
Dekoracija
- Lešnik, orah ili badem
- Urme
- Kandirana brusnica
Priprema:
1. U činiji pomešajte mleveni keks sa mlevenim lešnicima. U drugu činiju sipajte zagrejano mleko, Menaž čokoladu, šečer i mešajte dok se sastojci ne otope i sjedine. Tečnu smesu zatim dodajte u činiju sa mlevenim keksom i lešnicima.
Umesto Menaž čokolade možete probati i Menaž crne čoko dugmiće, čak i za dekoraciju!
2. Dodajte omekšali margarin, nekolio kašika ruma za bogatiju aromu, zatim umesite testo rukama, prekrijte posudu prijanjajućom folijom i stavite u frižider da se hladi oko 30 minuta.
3. Testo izvadite iz frižidera, oblikujte sitne praznične kolače željene veličine i utisnite u sredinu dekoraciju po izboru – lešnik, badem, orah, urme ili brusnice.
Savet: Za posnu varijantu sitnih prazničnih kolača koristite Štark Avala keks, posni margarin i sok od narandže.