Sitni praznični kolači

Sastojci:

Sastojci

Dekoracija

  • Lešnik, orah ili badem
  • Urme 
  • Kandirana brusnica

Priprema:

1. U činiji pomešajte mleveni keks sa mlevenim lešnicima. U drugu činiju sipajte zagrejano mleko, Menaž čokoladu, šečer i mešajte dok se sastojci ne otope i sjedine. Tečnu smesu zatim dodajte u činiju sa mlevenim keksom i lešnicima.

Umesto Menaž čokolade možete probati i Menaž crne čoko dugmiće, čak i za dekoraciju!

2. Dodajte omekšali margarin, nekolio kašika ruma za bogatiju aromu, zatim umesite testo rukama, prekrijte posudu prijanjajućom folijom i stavite u frižider da se hladi oko 30 minuta.

3. Testo izvadite iz frižidera, oblikujte sitne praznične kolače željene veličine i utisnite u sredinu dekoraciju po izboru – lešnik, badem, orah, urme ili brusnice.
Savet: Za posnu varijantu sitnih prazničnih kolača koristite Štark Avala keks, posni margarin i sok od narandže.

Slični recepti