Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Slatka Sultanova sarma
Sastojci:
- 100g kokosovog brašna
- 1l mleka
- 80g brašna
- 3 kašike kakao praha
- 150g šećera
- 80g gustina
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 60g putera
- 1 kašičica vanilinog šećera
Krem
- 250ml slatke pavlake
Priprema:
1. Potreban vam je pleh dimenzija 40×40. Pospite dno pleha kokosovim brašnom i ravnomerno rasporedite.
2. U veću šerpu sipajte mleko, dodajte brašno, kakao prah, šećer i gustin. Dobro promešajte žicom da mućenje i prebacite posudu na šporet. Mešajte dok se smesa ne zgusne.
3. Kada se smesa bude zgusnula, dodajte usitnjenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće, puter i ekstrakt vanile. Mešajze žicom za mućenje dok se Menaž čokolada sasvim ne rastopi. Sklonite sa šporeta i prelijte u pleh preko kokosovog brašna. Ravnomerno rasporedite špatulom. I ostavite u frižider da se ohladi najmanje dva sata.
4. Slatku pavlaku umutite u čvrstu smesu i ravnomerno je rasporedite preko čokoladnog pudinga vašeg kolača.
5. Isecite kolač na trake po dužini i špatulom pažljivo svaku traju urolajte tako da dobijete manje rolate. Pre služenja ostavite u frižideru da se dobro ohladi.