Priprema:
1. Testo za kiflice: Zagrejte mleko i rastopite puter ili margarin u njemu. U odvojenoj posudi za mešanje pomešajte brašno sa suvim kvascem. Ostale sastojke dodajte zajedno sa toplim mlekom i margarinom, zatim ručno umesite testo tako da dobijete glatku smesu. Pokrijte testo i ostavite na toplom mestu da naraste.
2. Nadev od maka: Prokuvajte mleko, rastopte margarin ili puter u njemu, umešajte šećer i vanilin šećer. Na kraju umešajte i mak.
3. Pleh po izboru obložite papirom za pečenje i zagrejte rernu na 180°C.
4. Testo ponovo premesite na pobrašnjenoj površini i razvucite u pravougaonik. Preko testa ravnomerno rasporedite nadev od maka i čvrsto urolajte u jedan veliki rolat. Isecite rolat na 12 jednakih delova. Stavite kiflice na pleh i ostavite da odstoje još 10 minuta, pa ubacite u rernu. Pecite oko 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.
5. Nakon što se kiflice ispeku, ostavite ih sa strane da ne malo ohlade, zatim pripremite glazuru. Menaž čokoladu ili Menaž crne dugmiće rastopite sa nekoliko kašika ulja ili mleka, sačekajte da se prohladi, zatim prelijte preko kiflica.