Slatke šubarice

Sastojci:

Kore

  • 8 jaja
  • 4 supene kašike vode
  • 2 supene kašike ulja
  • 250g šećera
  • 250g brašna
  • Pola kesice praška za pecivo
  • 1 kašika kakao praha

Fil

  • 1l mleka
  • 200g brašna
  • 200g šećera
  • 1 kašika ruma
  • 300g putera

Dekoracija

Priprema:

1. Jaja umutite pa dodajte vodu, ulje i šećer.  Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao prah, a potom dodajte u smesu sa jajima. Smesu sipajte u podmazan i brašnom posut veliki četvrtasti pleh.  Pecite na 220°C 15 minuta.

2. 800ml mleka stavite da se kuva. U preostalih 200ml mleka razmutite šećer i brašno, pa u vrelo mleko dodajte i skuvajte fil. Fil ostavite da se ohladi. U ohlađen fil dodajte umućen puter i rum.

3. Pečenu ohlađenu koru isecite manjom časom. Na donji deo kružića stavite fil, pa pokrijte drugim kružićem uvaljajte u kokosovo brašno.

4. Otopite Menaž čokoladu ili Menaž crnih čoko dugmića na pari. Otopljenu Menaž čokoladu sjedinite sa puterom, a zatim dodajte po kašičicu Menaž čokolade na svaku šubaricu.

Slični recepti