Slojevita torta sa musom od crne i bele čokolade ukrašena jagodama

Sastojci:

Kora

  • 150g čokoladnih kolačića sa mlečnim krem filom
  • 80g otopljenog putera

Čokoladni mus

  • po 270ml slatke pavlake za svaku vrstu čokolade
  • po 4g želatina za svaku vrstu čokolade
  • 120g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 120g Menaž belih čoko dugmića
  • 170g mlečne čokolade
  • 2 kašičice šećera za fil sa Menaž čokoladom ili Menaž crnim čoko dugmićima (opciono)

Glazura

  • 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • Jagode

Priprema:

1. Okrugli kalup za tortu prečnika 20cm obložite papirom za pečenje.

2. Puter istopite, a keks izmrvite ili usitnite, pomešajte i utapkajte na dno kalupa ravnomerno. Stavite u frižider na jedan do dva sata.

2. Mus sa crnom čokoladom: 150ml slatke pavlake i dve kašičice šećera zagrejte i prelijte preko Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića, poklopite i ostavite da odstoji pet minuta, pa mikserom umutite u glatki ganaš. U međuvremenu, pomešajte 4g gustina sa četiri kašike vode i rastvorite na najnižoj temperaturi, dodajte u topli ganaš, promešajte i ostavite da se ohladi. Ostatak slatke pavlake umutite mikserom i umešajte u ohlađeni ganaš. Sipajte u kalup preko podloge od keksa i ostavite da odstoji u firižderu 30 minuta.

3. Postupak ponovite i sa mlačnom čokoladom i sa Menaž belim čoko dugmićima. Pre dekorisanja ostavite tortu najmanje četiri sata u frižideru, idealno preko noći.

4. Glazuru pripremite od rastopljene Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića sa nekoliko kašika mleka, ulja ili vode. Sačekajte da se prohladi i prelijte preko torte. Na kraju, ukrasite celim jagodama.

Slični recepti