Čokoladna kikiriki bajadera

Sastojci:

Glazura

Dekoracija

  • 50g neslanog kikirikija

Priprema:

  1. Sipajte vodu u šerpu, pa dodajte šećer i izmešajte. Ostavite šerpu na vatri dok smesa ne proključa. Kada smesa proključa, dodajte joj margarin i mešajte dok se ne istopi. Sklonite šerpu sa vatre i tada dodajte Menaž čokoladu i mešajte dok se čokolada ne sjedini sa smesom. Zatim u smesu dodajte sitno iseckan kikiriki, samleven Štark Avala keks i mešajte varjačom dok se svi sastojci ne sjedine. Pleh za kolač premažite uljem i raporedite pripremljenu smesu.
  2. Na pari istopite Menaž čokoladu i dodajte joj ulje, pa tom glazurom premažite smesu u plehu. Preko čokolade pospite sitno iseckan kikiriki i ostavite kolač da se ohladi.
  3. Kada se kolač ohladi isecite ga na štanglice i poslužite.

Slični recepti