Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Srneća Leđa
Sastojci:
- 200g prah šećera
- 140g margarina
- 4 jaja
- 1 kesica vanilinog šećera
- 100g mlevenih oraha
- 50g mlevenih badema
- Polovina kesice praška za pecivo
- 3 supene kašike prezli
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- Marmelada po ukusu
Čokoladna glazura
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 100ml ulja
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180°C i pripremite kalup za srneća leđa ili neki sličan njemu.
2. Žumance odvojite od belanaca, dodajte maslac, prah šećer i vanilin šećer i penasto umutite mikserom. Smesi dodajte mlevene orahe, mlevene bademe, prašak za pecivo i prezle. Promešajte tako da se svi sastojci sjedine.
3. Belancima dodajte prstohvat soli i umutite mikserom u čvrst sneg. Zatim postepeno umešajte varjačom u smesu sa žumancima dok ne dobijete ujednačenu smesu. Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće istopite na pari i umešajte u smesu za pečenje.
4. Kalup podmažite maslacem i pospite tankim slojem prezli, a višak istresite. Izlijte smesu za Srneća leđa u kalup, ravnomerno rasporedite i pecite oko 35 minuta.
5. Pečeni kolač izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi, a zatim ga prebacite na papir za pečenje i premažite tankim slojem marmalade po izboru.
6. Na pari istopite Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće sa uljem, zatim prelijte preko kolača. Ostavite da se dobro stegne pre služenja.