Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Štrudla sa kruškama i Menaž čokoladom
Sastojci:
Testo
- 200ml mleka
- 200ml vode
- 200ml ulja
- 10 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kocka svežeg kvasca
- 1 rendana korica limuna
- 900g mekog brašna
Fil
- 4 veće kruške
- 200g Menaž čokolade
- 100g prezle
- 100g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 šoljica mešavina mleka i 2 kašike ulja za premazivanje
Dekoracija
- Prah šećer za posipanje po želji
Priprema:
1. Kvasac otopite u mlakom mleku, pa dodajte vodu, ulja, so, šećer, sok i rendanu koru limuna. Postepeno dodajte brašno i zamesite glatko testo, pa ostavite da odstoji sat vremena na toplom.
2. Nakon toga testo podelite na četri jufke i ostavite da odstoji još 30 minuta.
3. Kruške oljuštite i isecite na sitne kockice. Za fil pomešajte kruške, prezle, šećer i cimet. Razvucite oklagijom svaku jufku na debljinu od 0,5cm i stavite fil na jedan kraj testa, a preko fila pospite rendanu Menaž čokoladu.
4. Uvijte štrudle i poređajte ih u podmazan pleh. Svaku štrudlu premažite mešavinom ulja i mleka, te ostavite još 30 minuta da narastu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta. Štrudla je pečena kada dobro porumeni.
5. Izvadite i po želji pospite prah šećerom.