Štrudla sa kruškama i Menaž čokoladom

Autor:
Ana Nikolić

Kategorije:

Sastojci:

Testo

  • 200ml mleka
  • 200ml vode
  • 200ml ulja
  • 10 kašike šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kocka svežeg kvasca
  • 1 rendana korica limuna
  • 900g mekog brašna

Fil

  • 4 veće kruške
  • 200g Menaž čokolade 
  • 100g prezle
  • 100g šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 šoljica mešavina mleka i 2 kašike ulja za premazivanje

Dekoracija

  • Prah šećer za posipanje po želji

Priprema:

1. Kvasac otopite u mlakom mleku, pa dodajte vodu, ulja, so, šećer, sok i rendanu koru limuna. Postepeno dodajte brašno i zamesite glatko testo, pa ostavite da odstoji sat vremena na toplom. 

2. Nakon toga testo podelite na četri jufke i ostavite da odstoji još 30 minuta. 

3. Kruške oljuštite i isecite na sitne kockice. Za fil pomešajte kruške, prezle, šećer i cimet. Razvucite oklagijom svaku jufku na debljinu od 0,5cm i stavite fil na jedan kraj testa, a preko fila pospite rendanu Menaž čokoladu. 

4. Uvijte štrudle i poređajte ih u podmazan pleh. Svaku štrudlu premažite mešavinom ulja i mleka, te ostavite još 30 minuta da narastu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta. Štrudla je pečena kada dobro porumeni. 

5. Izvadite i po želji pospite prah šećerom.

Slični recepti