Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Taraba Torta: Čokoladni desert za svaku priliku
Sastojci:
- 10 jaja
- 250g Menaž čokolade
- 250g putera
- 1 veća kutija Piškota
- Malo ruma (po želji)
- Mleko za natapanje piškota
- 0,5l slatke pavlake
- 300g šećera u prahu
Priprema:
- Umutite jaja sa šećerom i kuvajte na pari. Kada se smesa zgusne, dodajte Menaž čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Dodajte rum po želji.
- Kada se krem prohladi, sjedinite ga sa umućenim puterom.
- Priprema kalupa: Okrugli kalup obložite folijom. Potopite piškote u mleko i obložite dno i stranice kalupa tako da podsećaju na tarabe. Ovako ćete dobiti pravu taraba tortu!
- Slaganje torte: Sipajte i ravnomerno rasporedite fil u svoju taraba tortu, pa stavite tortu u zamrzivač da se stegne.
- Dekoracija: Kada se taraba torta stegne, izvadite je iz kalupa i skinite foliju. Umutite slatku pavlaku i ukrasite tortu Menaž dekoracijom. Vaš čokoladni dezert je spreman!