Taraba Torta: Čokoladni desert za svaku priliku

Sastojci:

  • 10 jaja
  • 250g Menaž čokolade 
  • 250g putera 
  • 1 veća kutija Piškota 
  • Malo ruma (po želji) 
  • Mleko za natapanje piškota 
  • 0,5l slatke pavlake
  • 300g šećera u prahu

Priprema:

  1. Umutite jaja sa šećerom i kuvajte na pari. Kada se smesa zgusne, dodajte Menaž čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Dodajte rum po želji.
  1. Kada se krem prohladi, sjedinite ga sa umućenim puterom.
  1. Priprema kalupa: Okrugli kalup obložite folijom. Potopite piškote  u mleko i obložite dno i stranice kalupa tako da podsećaju na tarabe. Ovako ćete dobiti pravu taraba tortu! 
  1. Slaganje torte: Sipajte i ravnomerno rasporedite fil u svoju taraba tortu, pa stavite tortu u zamrzivač da se stegne.
  2. Dekoracija: Kada se taraba torta stegne, izvadite je iz kalupa i skinite foliju. Umutite slatku pavlaku i ukrasite tortu Menaž dekoracijom. Vaš čokoladni dezert je spreman!

Slični recepti