Tart od bele čokolade sa smokvama

Sastojci:

Kora

  • 400g brašna Tip 500
  • 150g kristal šećera
  • 1.5 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 170g putera
  • 2 velika jaja
  • 1.5 kašičica rendane korice limuna

Fil

  • 100ml slatke pavlake
  • 300g Menaž belih čoko dugmića

Priprema:

1. Kora: Pomešajte suve sastojke, puter isecite na kocke i dodajte suvim sastojcima, zatim mikserom kratko umutite na niskoj brzini. U odvojenoj činiji umutite jaja sa rendanom koricom limuna, a zatim postepeno dodajte u smesu sa suvim sastojcima sve vreme mešajući mikserom na niskoj brzini. Obložite testo prijanjajućom folijom i ostavite u frižideru oko 30 minuta.

2. Fil: Menaž bele čoko dugmiće otopite na pari i sklonite sa ringle. U drugoj posudi na tihoj vatri zagrejte slatku pavlaku, a zatim sipajte u rastopljenu belu čokoladu i promešajte.  

3. Testo razvucite oklagijom na pobrašnjenoj površini i rasporedite po dnu i ivicama kalupa za tart. Stavite u rernu zagrejanu na 180°C da se peče oko 15 minuta. Kada se ispeče i ohladi, koru prelijte filom od Menaž belih čoko dugmića.

4. Ostavite tart da se dobro ohladi, pa pre služenja pospite prah šećerom i služite uz sveže smokve, kupine ili borovnice.

Slični recepti