Tart sa Menaž čokoladom i voćem

Sastojci:

Kora

Fil

  • 100ml slatke pavlake
  • 250g šlaga
  • 250g krem sira
  • 1 učvršćivač za šlag
  • 100g voća po izboru

Ganaš

 

Priprema:

  1. Kora: U činiji spojite Štark Avala keks, mlevene bademe, maslac i mleko. Dobijenu smesu prespite i rasporedite u kalup sa odvojivim dnom prečnika 28cm.
  2. Fil: Umutite krem sir i slatku pavlaku, potom toj smesi dodajte šlag i učvršćivač šlaga. Fil raporedite preko kore, dodajte voće po izboru i ohladite u frižideru.
  3. Ganaš: Sitno iseckajte mlečnu i Menaž ćokoladu i stavite ih da se tope na pari . U isto vreme zagrejte slatku pavlaku. Kada slatka pavlaka proključa, dodajte joj istopljene čokolade. Mešajte dok se čokolade u potpunosti ne istope. Kada se ganaš rashladi, prelijte ga preko fila i ukrasite Menaž crnim čoko dugmićima.
  4. Kada se tart rashladi, isecite ga i poslužite.

Slični recepti