Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Tart sa Menaž čokoladom i voćem
Sastojci:
Kora
- 250g Štark Avala keksa
- 50g mlevenih badema
- 125g maslaca
- 90ml mleka
Fil
- 100ml slatke pavlake
- 250g šlaga
- 250g krem sira
- 1 učvršćivač za šlag
- 100g voća po izboru
Ganaš
- 100g mlečne čokolade
- 100g Menaž čokolade
- 100ml slatke pavlake
- 100g Menaž crnih čoko dugmića
Priprema:
- Kora: U činiji spojite Štark Avala keks, mlevene bademe, maslac i mleko. Dobijenu smesu prespite i rasporedite u kalup sa odvojivim dnom prečnika 28cm.
- Fil: Umutite krem sir i slatku pavlaku, potom toj smesi dodajte šlag i učvršćivač šlaga. Fil raporedite preko kore, dodajte voće po izboru i ohladite u frižideru.
- Ganaš: Sitno iseckajte mlečnu i Menaž ćokoladu i stavite ih da se tope na pari . U isto vreme zagrejte slatku pavlaku. Kada slatka pavlaka proključa, dodajte joj istopljene čokolade. Mešajte dok se čokolade u potpunosti ne istope. Kada se ganaš rashladi, prelijte ga preko fila i ukrasite Menaž crnim čoko dugmićima.
- Kada se tart rashladi, isecite ga i poslužite.