Tiramisu sa kremom

Sastojci:

  • 500ml slatke pavlake
  • 5 jaja
  • 100g šećera
  • 500g maskarpone sira
  • 240ml ohlađene espresso ili instant kafe
  • 250g Štark piškota
  • 2 kašike likera od kafe ili ruma
  • 3 kašike kakao praha
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 2 kesice učvršćivača za šlag

Priprema:

1. U činiji mikserom umešajte žumanca, šećer i maskarpone. U odvojenoj posudi umutite čvrsto slatko pavlaku sa učvršćivačem i vanilinim šećerom. 

2. Belanca umutite u čvrst sneg i umešajte varjačom ili špatulom u ostatak krema, pa polako dodajte i umućenu slatku pavlaku umućeni krem od žumanaca.

3. Sačekajte da se espresso ili instant kafa ohladi, dodajte malo vanilinog šećera i liker od kafe, promešajte i nekoliko kašika dodajte u krem.

4. Posudu za pečenje ili kalup po želji obložite redom Štark piškota umočenih u espresso i premažite slojem krema. Ponovite postupak sve dok vam ne preostane više piškota, pa neka krem bude poslednji sloj. 

5. Napravljeni tiramisu ostavite u frižideru preko noći, a pre serviranja pospite sa malo kakao praha.

Slični recepti