Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Tiramisu sa kremom
Sastojci:
- 500ml slatke pavlake
- 5 jaja
- 100g šećera
- 500g maskarpone sira
- 240ml ohlađene espresso ili instant kafe
- 250g Štark piškota
- 2 kašike likera od kafe ili ruma
- 3 kašike kakao praha
- 2 kesice vanilinog šećera
- 2 kesice učvršćivača za šlag
Priprema:
1. U činiji mikserom umešajte žumanca, šećer i maskarpone. U odvojenoj posudi umutite čvrsto slatko pavlaku sa učvršćivačem i vanilinim šećerom.
2. Belanca umutite u čvrst sneg i umešajte varjačom ili špatulom u ostatak krema, pa polako dodajte i umućenu slatku pavlaku umućeni krem od žumanaca.
3. Sačekajte da se espresso ili instant kafa ohladi, dodajte malo vanilinog šećera i liker od kafe, promešajte i nekoliko kašika dodajte u krem.
4. Posudu za pečenje ili kalup po želji obložite redom Štark piškota umočenih u espresso i premažite slojem krema. Ponovite postupak sve dok vam ne preostane više piškota, pa neka krem bude poslednji sloj.
5. Napravljeni tiramisu ostavite u frižideru preko noći, a pre serviranja pospite sa malo kakao praha.