Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Topla čokolada sa Bananicom
Sastojci:
- 250ml mleka
- Kašika kristal šećera ili smeđeg šećera
- Kašičica cimeta
- 50g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 100ml slatke pavlake
- Pakovanje Mini Bananice (60g)
Priprema:
1. U šerpi ili dubljoj posudi na šporetu stavite deo mleka, šećera, cimet i komadiće Menaž čokolade da se zagreju i otope. Umesto Menaž čokolade možete da koristite Menaž crne čoko dugmiće.
2. Mešajte dok se svi sastojci ne rastope pazeći da se ne pojave grudvice. Polako sipajte ostatak mleka uz mešanje ostavite da se skuva.
3. Nakon što dobijete gustu teksturu, sklonite sa šporeta i ostavite sa strane.
4. Slatku pavlaku umutite penasto mikserom.
5. U šolje po izboru sipajte toplu čokoladu, a na vrh dodajte umućenu slatku pavlaku i nekoliko mini Bananica.
6. Ukoliko želite belu toplu čokoladu, koristite Menaž bele čoko dugmiće i ekstrakt vanile umesto cimeta.