Topla čokolada sa Bananicom

Sastojci:

Priprema:

1. U šerpi ili dubljoj posudi na šporetu stavite deo mleka, šećera, cimet i komadiće Menaž čokolade da se zagreju i otope. Umesto Menaž čokolade možete da koristite Menaž crne čoko dugmiće.

2. Mešajte dok se svi sastojci ne rastope pazeći da se ne pojave grudvice. Polako sipajte ostatak mleka uz mešanje ostavite da se skuva. 

3. Nakon što dobijete gustu teksturu, sklonite sa šporeta i ostavite sa strane. 

4. Slatku pavlaku umutite penasto mikserom.

5. U šolje po izboru sipajte toplu čokoladu, a na vrh dodajte umućenu slatku pavlaku i nekoliko mini Bananica.

6. Ukoliko želite belu toplu čokoladu, koristite Menaž bele čoko dugmiće i ekstrakt vanile umesto cimeta.

Slični recepti