Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Topla čokolada sa cimetom
Sastojci:
- 500ml mleka
- 3 kašike kakao praha
- 50g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 1 kašika šećera
- Polovina kašičice cimeta
- Polovina kašičice kardamoma
- Menaž dekoracija za posipanje
Priprema:
1. Menaž čokoladu usitnite ili koristite Menaž čoko dugmiće. Mleko zagrejte na nižoj temperaturi, dodajte čokoladu i kakao prah i mešajte sve dok se ne rastope. Dodajte, cimet, kardamom i šećer i mešajte sve dok se topla čokolada ne zgusne.
2. Sačekajte da se kratko ohladi pre nego što toplu čokoladu sipate u novogodišnje šolje.
3. Kao ukras dodajte Menaž dekoraciju u svaku šolju.
*Mleko možete zameniti biljnim varijantama.