Torta čoko narandža

Sastojci:

Kora

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 50ml ulja
  • 50ml mleka
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 kašike kakao praha
  • 4 kašike brašna
  • 200ml čokoladnog mleka

Fil od čokolade

Fil od pomorandže

  • 750ml soka od pomorandže
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 10 kašika šećera
  • 200g krem sira
  • 400ml slatke pavlake
  • 2 kesice želatina
  • 1 isečena pomorandža

Glazura

  • 200ml soka od pomorandže
  • 3 kašike šećera
  • 15g želatina

 

Priprema:

  1. Kora: Umitite belanca sa prstohvatom soli. Žumanca umutite sa šećerom, pa im dodajte ulje i mleko uz lagano mešanje. Spojite brašno i prašak za pecivo, pa ih dodajte u smesu sa žumancima dok se ne sjedine. U tu smesu onda postepeno dodajte belanca. Izlijte smesu u pleh i pecite 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C. Kada se kora ispeče i ohladi, prelijte je čokoladnim mlekom.
  2. Fil od čokolade: Zagrejte slatku pavlaku i kada proključa dodajte joj Menaž čokoladu. Mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi, zatim je ohladite i umutite mikserom.
  3. Fil od pomorandže: Skuvajte 500ml soka od pomorandže, a ostatak soka pomešajte sa pudingom od vanile i šećerom pa skuvajte kao puding i ostavite da se ohladi. Umutite mikserom krem sir i slatku pavlaku. Kada se puding od pomorandže ohladi, dodajte mu smesu od krem sira i slatke pavlake. Smesi dodajte želatin i iseckanu pomorandžu, pa lagano promešajte. Podelite fil od pomorandže na dva dela.
  4. Filujte koru prvo jednim delom fila od pomorandže, zatim filom od čokolade, pa ponovo filom od pomorandže.
  5. Glazura: Skuvajte sok od pomorandže sa šećerom i dodajte mu želatin. Kada se malo ohladi prelijte tortu i ostavite da se rashladi.

Slični recepti