Torta čokoladna bomba

Autor:
Tatjana Stanojcic

Kategorije:

Sastojci:

Kore:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike kakao praha
  • 1 kašika ulja
  • pola kesice praška za pecivo

Fil:

  • 1,2l mleka
  • 4 pudinga od čokolade
  • 4 kašike šećera
  • 250g Menaž čokolade
  • 1 margarin
  • 250g šećera u prahu
  • 300g šlag krema

Priprema:

  1. Kore: Umutite 4 belanca sa 4 kašike šećera, dodajte 4 kašike kakao praha i 4 kašike brašna, 1 kašiku ulja i pola praška za pecivo (ispecite ukupno tri kore)
  2. Fil: U 900ml mleka stavite 4 kašike šećera i ostavite da prokuva, a u 300ml hladnog mleka razmutite puding i dodajte u prokuvalno mleko i  mešajte dok se ne zgusne. Potom u vruću smesu dodajte 250g Menaž čokolade i mešajte da se istopi. Kada se puding ohladi, umutite 1 margarin sa 250g šećera u prahu pa u umućen margarin dodajte ohlađen puding.
  3. Filujte sve tri kore, i na kraju stavite šlag i ukrasite po želji.

Slični recepti