Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Torta čokoladna bomba
Sastojci:
Kore:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 4 kašike kakao praha
- 1 kašika ulja
- pola kesice praška za pecivo
Fil:
- 1,2l mleka
- 4 pudinga od čokolade
- 4 kašike šećera
- 250g Menaž čokolade
- 1 margarin
- 250g šećera u prahu
- 300g šlag krema
Priprema:
- Kore: Umutite 4 belanca sa 4 kašike šećera, dodajte 4 kašike kakao praha i 4 kašike brašna, 1 kašiku ulja i pola praška za pecivo (ispecite ukupno tri kore)
- Fil: U 900ml mleka stavite 4 kašike šećera i ostavite da prokuva, a u 300ml hladnog mleka razmutite puding i dodajte u prokuvalno mleko i mešajte dok se ne zgusne. Potom u vruću smesu dodajte 250g Menaž čokolade i mešajte da se istopi. Kada se puding ohladi, umutite 1 margarin sa 250g šećera u prahu pa u umućen margarin dodajte ohlađen puding.
- Filujte sve tri kore, i na kraju stavite šlag i ukrasite po želji.