Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Torta čokoladna tajna
Sastojci:
Kore
- 6 jaja
- 200g sećera
- 3 kašike brašna
- 50ml ulja
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakao praha
- 1 puding od čokolade
- 500ml čokoladnog mleka
Prvi fil
- 2 pudinga od čokolade
- 1l mleka
- 5 kašika šećera
- 1 margarin
- 200g šećera u prahu
- 300g Menaž čokolade
- 200g mleka u prahu
Drugi fil
- 500ml slatke pavlake
- 250g Menaž čokolade
- 2 jaja
- 50g šećera
Dekoracija
- 200g šlaga
Priprema:
- Kora: Umutite belanca i šećer i dodajte šećer, brašno, ulje, prašak za pecivo, kakao prah i puding. Podelite smesu na tri dela i ispecite tri kore. Kada se kore rashlade, prelijte ih čokoladnim mlekom.
- Prvi fil: Skuvajte 2 pudinga sa 1l mleka i 5 kašika šečera. Umutite margarin i šećer u prahu i onda dodajte istopljenu Menaž čokoladu. Sjediniti obe smese i dodajte melko u prahu.
- Drugi fil: Umutite jaja sa šećerom i konstantno mešajte na pari 8-10 minuta. Zatim dodajte Menaž čokoladu i mešajte dok se čokolada ne istopi. Umutite slatku pavlaku i lagano je dodajte čokoladnoj smesi.
- Koru premažite prvo prvim filom, potom drugim. Ukrasite tortu šlagom.