Torta čokoladna tajna

Sastojci:

Kore

  • 6 jaja
  • 200g sećera
  • 3 kašike brašna
  • 50ml ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 puding od čokolade
  • 500ml čokoladnog mleka

Prvi fil

  • 2 pudinga od čokolade
  • 1l mleka
  • 5 kašika šećera
  • 1 margarin
  • 200g šećera u prahu
  • 300g Menaž čokolade
  • 200g mleka u prahu

Drugi fil

Dekoracija

  • 200g šlaga

 

Priprema:

  1. Kora: Umutite belanca i šećer i dodajte šećer, brašno, ulje, prašak za pecivo, kakao prah i puding. Podelite smesu na tri dela i ispecite tri kore. Kada se kore rashlade, prelijte ih čokoladnim mlekom.
  2. Prvi fil: Skuvajte 2 pudinga sa 1l mleka i 5 kašika šečera. Umutite margarin i šećer u prahu i onda dodajte istopljenu Menaž čokoladu. Sjediniti obe smese i dodajte melko u prahu.
  3. Drugi fil: Umutite jaja sa šećerom i konstantno mešajte na pari 8-10 minuta. Zatim dodajte Menaž čokoladu i mešajte dok se čokolada ne istopi. Umutite slatku pavlaku i lagano je dodajte čokoladnoj smesi.
  4. Koru premažite prvo prvim filom, potom drugim. Ukrasite tortu šlagom.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.