Torta čokoladna tajna

Sastojci:

Kore

  • 6 jaja
  • 200g sećera
  • 3 kašike brašna
  • 50ml ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 puding od čokolade
  • 500ml čokoladnog mleka

Prvi fil

  • 2 pudinga od čokolade
  • 1l mleka
  • 5 kašika šećera
  • 1 margarin
  • 200g šećera u prahu
  • 300g Menaž čokolade
  • 200g mleka u prahu

Drugi fil

Dekoracija

  • 200g šlaga

 

Priprema:

  1. Kora: Umutite belanca i šećer i dodajte šećer, brašno, ulje, prašak za pecivo, kakao prah i puding. Podelite smesu na tri dela i ispecite tri kore. Kada se kore rashlade, prelijte ih čokoladnim mlekom.
  2. Prvi fil: Skuvajte 2 pudinga sa 1l mleka i 5 kašika šečera. Umutite margarin i šećer u prahu i onda dodajte istopljenu Menaž čokoladu. Sjediniti obe smese i dodajte melko u prahu.
  3. Drugi fil: Umutite jaja sa šećerom i konstantno mešajte na pari 8-10 minuta. Zatim dodajte Menaž čokoladu i mešajte dok se čokolada ne istopi. Umutite slatku pavlaku i lagano je dodajte čokoladnoj smesi.
  4. Koru premažite prvo prvim filom, potom drugim. Ukrasite tortu šlagom.

Slični recepti