Torta Čokoladno srce

Autor:
Sandra Stojiljkovic Cvetkovic

Kategorije:

Sastojci:

Kora

  • 2 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike meda
  • 10 kašika mleka
  • 600g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Fil

 

Priprema:

  1. Kora: Penasto umutite jaja sa šećerom, pa im dodajte med i mleko. Pomešajte brašno i prašak za pecivo i postepeno ih dodajte smesi sa jajima. Kada dobijete glatku smesu, podelite je na tri jednaka dela. Svaki deo smese razvijte u kesi za zamrzivač zapremine 4l i ostavite preko noći u frižideru. Kada smesa prenoći izručite je na papir za pečenje i oblikujte je u srce. Ponovite postupak i sa preostale dve smese. Svaku pripremljenu koru pecite 7-8 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C.
  2. Fil: Zagrejte slatku pavlaku i dodajte joj Menaž čokoladu i Menaž crne čoko dugmiće. Lagano mešajte dok se čokolada ne istopi. Ohladite fil, a potom ga umutite mikserom.
  3. Rashlađene kore filujte pripremljenim filom koristeći poslastičarsku vrećicu. Poslednji fil ukrasite po želji i ostavite tortu da prenoći.

Slični recepti