Torta Kamelija

Sastojci:

Kore

Fil

Glazura

  • 200ml mleka
  • 2-3 kesice šlag krema
  • Usitnjeni orasi

Priprema:

1. Prva kora: Odvojite 5 belanaca od žumanaca i umutite ih sa 100g šećera u čvrst sneg. Dodajte mleveni orah, dve kašike brašna, vanilin šećer i kesicu praška za pecivo. Smesu izlijte u okrugli kalup obložen papirom za pečenje i pecite oko 20 minuta na 200°C.

2. Druga kora: Ponovo umuitite pet belanaca sa 100g šećera u čvrst sneg, zatim dodajte kokosovo brašno i kesicu praška za pecivo. Smesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite kao i prvu koru oko 20 minuta na 200°C.

3. Treća kora: Četiri cela jaja penasto umutite sa 100g šećera, dodajte usitnjenu Menaž čokoladu, dve kašike brašna i kesicu praška za pecivo. Izlijte smesu za koru u okrugli pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 20 minuta na 200°C.

4. Fil: Žumanca penasto umutite sa šećerom, vanilinim šećerom i brašnom. Dodajte 500ml mleka, promešajte i stavite na šporet da se kuva na niskoj temperaturi. Mešajte, dodajte ostatak mleka i kuvajte dok se fil ne zgusne.

Sklonite fil sa vatre i ostavite sa strane da se ohladi. Margarin penasto umutite sa prah šećerom, dodajte neumućeni šlag krem ili puding od vanile, promešajte i podelite u dve posude.

Kada se fil potpuno ohladi, dodajte u jednu posudu Menaž crne čoko dugmiće, a u drugu posudu dodajte Menaž bele čoko dugmiće i promešajte.

5. Redosled filovanja: Prva kora, zatim polovina fila sa Menaž belim čoko dugmićima. Druga kora, zatim polovina fila sa Menaž crnim čoko dugmićima, pa preko premažite ostatak fila sa Menaž belim čoko dugmićima. Treća kora i ostatak fila sa Menaž crnim čoko dugmićima. Ostavite tortu da se ohladi i stegne dok pripremate glazuru.
6. Glazura: Šlag krem umutite čvrsto i penasto sa mlekom i filujte preko cele torte. Kao dekoraciju dodajte usitnjeni orah po ukusu.

Slični recepti