Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Torta od Menaž čokolade
Sastojci:
Kore
- 2 jaja
- 175ml mleka
- 100ml ulja
- 165g brašna
- 225g šećera
- 40-45g kakao praha za kuvanje
- 5g sode bikarbone
- 5g praška za pecivo
- 6g vanilinog šećera
- Prstohvat soli
- 50 ml vrele vode
Fil
- 1/2l mleka
- 2 kašike šećera
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 100g Menaž čokolade
- 75g putera
- 200g nugat krema
Priprema:
- Recept je za kalup od 18 do 20 cm. Uključite rernu na 150°C, a dno i ivice kalupa obložite papirom papirom za pečenje.
- Kore: Jaja umutite ručno sa mlekom i uljem, zatim dodajte brašno, šećer, kakao prah, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i prstohvat soli i kratko mutite tako da se svi sastojci sjedine. Na kraju dodajte vrelu vodu i još jednom promešajte. Smesu sipajte u kalup i pecite na samom dnu rerne oko 50 minuta. Proverite čačkalicom, ako je suva, biskvit je gotov. Ako nije, vratite još koji minut u rernu. Ohlađenu koru isecite na 3-4 dela.
- Fil: U malo mleka razmutite puding od čokolade i šećer, a ostatak mleka stavite da prokuva. U kuvano mleko ulijte pripremljenu smesu sa pudingom i kuvajte pazeći da ne zagori. U vreli fil dodajte Menaž čokoladu i izmešajte dok se ne istopi. Skinite sa šporeta, prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite da se ohladi. Ohlađenu smesu umutite penasto, zatim dodajte puter sobne temperature i izmešajte. Na kraju dodajte nugat krem i dobro sjedinite.
- Torta: Ohlađene kore premažite ravnomerno pripremljenim filom i ukrasite po želji.