Torta od Menaž čokolade

Autor:
Sladjana1234567

Kategorije:

Sastojci:

Kore

  • 2 jaja
  • 175ml mleka
  • 100ml ulja
  • 165g brašna
  • 225g šećera
  • 40-45g kakao praha za kuvanje
  • 5g sode bikarbone
  • 5g praška za pecivo
  • 6g vanilinog šećera
  • Prstohvat soli
  • 50 ml vrele vode

Fil

  • 1/2l mleka
  • 2 kašike šećera
  • 2 kesice pudinga od čokolade
  • 100g Menaž čokolade
  • 75g putera
  • 200g nugat krema

Priprema:

  1. Recept je za kalup od 18 do 20 cm. Uključite rernu na 150°C, a dno i ivice kalupa obložite papirom papirom za pečenje.
  2. Kore: Jaja umutite ručno sa mlekom i uljem, zatim dodajte brašno, šećer, kakao prah, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i prstohvat soli i kratko mutite tako da se svi sastojci sjedine. Na kraju dodajte vrelu vodu i još jednom promešajte. Smesu sipajte u kalup i pecite na samom dnu rerne oko 50 minuta. Proverite čačkalicom, ako je suva, biskvit je gotov. Ako nije, vratite još koji minut u rernu. Ohlađenu koru isecite na 3-4 dela.
  3. Fil: U malo mleka razmutite puding od čokolade i šećer, a ostatak  mleka stavite da prokuva. U kuvano mleko ulijte pripremljenu smesu sa pudingom i kuvajte pazeći da ne zagori. U vreli fil dodajte Menaž čokoladu i izmešajte dok se ne istopi. Skinite sa šporeta, prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite da se ohladi. Ohlađenu smesu umutite penasto, zatim dodajte puter sobne temperature i izmešajte. Na kraju dodajte nugat krem i dobro sjedinite.
  4. Torta: Ohlađene kore premažite ravnomerno pripremljenim filom i ukrasite po želji.

Slični recepti