Torta sa Avala keksom

Sastojci:

  • 300g mlevenog Štark Avala keksa
  • 250g margarina
  • 200g mlevenog ešnika
  • 200g prah šećera
  • 100ml soka od pomorandže
  • 3 kesice vanilinog šećera
  • Rendana kora jedne pomorandže
  • 100g Menaž čokolade

Dekoracija

  • Šlag
  • Menaž crni čoko dugmići

Priprema:

1. Penasto umutite margarin mikserom, dodajte prah šećer, mleveni Štark Avala keks, mleveni lešnik, zatim dodajte sok od pomorandže i izlomljenu Menaž čokoladu. Sve sastojke dobro sjedinite. 

2. Gotovu smesu sipajte u kalup i oblikujte deblju koru. Ostavite da se hladi u frižideru, a za to vreme umutite šlag ili slatku pavlaku, čime ćete premazati tortu. Dekorišite Menaž crnim čoko dugmićima.

3. Vratite tortu ponovo u frižider kako bi se potpuno stegla.

Slični recepti