Torta sa jagodama

Sastojci:

  • 1.2l mleka
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 4 kašike šećera
  • 100g Menaž belih čoko dugmića
  • 250g margarina
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 400g Štark Petit Beurre keksa
  • 200ml slatke pavlake 
  • 500g jagoda

Priprema:

1. Fil: Stavite 1l mleka da se greje na tihoj vatri, dok smesu za puding pomešate žicom sa 200ml mleka, a zatim dodajte zagrejanom mleku i mešajte sve dok se puding ne zgusne. Dodajte i 4 kašike šećera. Ugasite šporet, dodajte Menaž bele čoko dugmiće i mešajte sve dok se dugimići ne istope. Na kraju, dodajte margarin i sve dobro promešajte. Za kremastiji ukus dodajte 2 kašike kisele pavlake.

2. U odvojenoj posudi usitnite Štark Petit Beurre na sitnije komade. Prelijte filom i dobro promešajte. Sipajte smesu u kalup za tortu ili pleh sa višim ivicama, poravnajte i preko poređajte iseckane jagode. 

3. Slatku pavlaku umutite mikserom i premažite preko jagoda. Ostavite u frižideru da se dobro ohladi pre služenja.

Slični recepti