Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Torta sa jogurtom i jagodama
Sastojci:
- 50g maslaca
- 400g Štark Piškota
- 250ml mleka
- 3 kašičice ruma
- 200ml slatke pavlake
- 1 kašičica izrendane limunove kore
- 2 kesice vanilin šećera
- 150g šećera u prahu
- 800ml grčkog jogurta
- 2 kesice želatina
- 10 kašičica vode
- 400g jagoda
Priprema:
- Okrugli kalup za tortu (prečnika 26cm) namažite maslacem.
- Pomešajte mleko sa rumom, umačite Štark Piškote u mleko i rum, pa ih ređajte sa unutrašnje strane i na dno kalupa.
- Umutite slatku pavlaku sa korom limuna, zatim dodajte šećer u prahu i grčki jogurt. Želatin ostavite u vodi da odreaguje i mešajte ga dok se ne istopi. Istopljeni želatin postepeno umešajte u pripremljenu smesu sa slatkom pavlakom. Podelite smesu na dva dela. Sipajte jedan deo preko piškota i iseckajte jagode preko fila, zatim poređajte piškote preko jagoda. Rasporedite drugi deo fila i jagoda. Ostavite tortu da se rashladi u frižideru preko noći