Torta sa kroasanima

Sastojci:

Fil

  • 1l mleka 
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 250g šećera
  • 1 margarin
  • 150g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 200ml mleka ili soka od pomorandže
  • Kroasani sa nadevom po želji 

Dekoracija

Priprema:

1. Pomešajte sadržinu kesica pudinga od vanile sa šećerom i sipajte u mleko. Stavite na laganu temperaturu da se kuva pažljivo mešajući dok se smesa ne zgusne.

2. Dok se puding kuva, u drugoj posudi umutite margarin penasto. Kada se puding skuva, ostavite da se ohladi, a onda dodajte penasto umućeni margarin i promešajte. Dobijeni fil podelite u dve činije i u jedan deo fila umešajte otopljenju Menaž čokoladu.

3. Na postolju ili kalupu po izboru ređajte tortu sa kroasanima po sledećem redu: Štark Petit Beurre keks, fil sa Menaž čokoladom, red kroasana potopljenih u malo mleka ili sok od pomorandže, zatim fil sa pudingom od vanile.

4. Na kraju, umutite šlag krem i premažite preko torte. Kao dekoraciju dodajte i rendanu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće.

Slični recepti