Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Torta sa kroasanima
Sastojci:
- Pakovanje Štark Petit Beurre keksa
Fil
- 1l mleka
- 3 kesice pudinga od vanile
- 250g šećera
- 1 margarin
- 150g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 200ml mleka ili soka od pomorandže
- Kroasani sa nadevom po želji
Dekoracija
- 200g šlag krema
- Menaž čokolada
Priprema:
1. Pomešajte sadržinu kesica pudinga od vanile sa šećerom i sipajte u mleko. Stavite na laganu temperaturu da se kuva pažljivo mešajući dok se smesa ne zgusne.
2. Dok se puding kuva, u drugoj posudi umutite margarin penasto. Kada se puding skuva, ostavite da se ohladi, a onda dodajte penasto umućeni margarin i promešajte. Dobijeni fil podelite u dve činije i u jedan deo fila umešajte otopljenju Menaž čokoladu.
3. Na postolju ili kalupu po izboru ređajte tortu sa kroasanima po sledećem redu: Štark Petit Beurre keks, fil sa Menaž čokoladom, red kroasana potopljenih u malo mleka ili sok od pomorandže, zatim fil sa pudingom od vanile.
4. Na kraju, umutite šlag krem i premažite preko torte. Kao dekoraciju dodajte i rendanu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće.