Torta sa Menaž čokoladom

Autor:
Sladjana1234567

Kategorije:

Sastojci:

Kore

  • 2 jaja
  • 175ml mleka
  • 100ml ulja
  • 165g brašna
  • 225g šećera
  • 40-45g kakao praha za kuhanje
  • 5g sode bikarbone
  • 5g praška za pecivo
  • 6g vanilinog šećera
  • Prstohvat soli
  • 50ml vrele vode

Kremasti fil

  • 1/2l mleka
  • 2 kašike šećera
  • 2 kesice pudinga od čokolade
  • 100g Menaž čokolade
  • 75g putera
  • 200 g čokoladnog ili nugat krema po izboru

Priprema:

Recept je za kalup od 18cm do 20cm.

1. Zagrejte rernu na 150°C, a stranice i dno kalupa obložite papirom za pečenje.

2. Kore: Jaja umutite ručno sa mlekom i uljem, dodajte brašno, šećer, kakao prah, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i prstohvat soli i kratko mutite dok se svi sastojci sjedine. Na kraju dodajte vrelu vodu i dobro promešajte. Smesu sipajte u kalup i pecite na samom dnu pećnice oko 50 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora pečena, ako je suva, biskvit je gotov. Ako nije, vratite da se peče još nekoliko minuta. Ostavite da se ohladi nakon pečenja, pa ohlađenu koru isecite na 3-4 dela.

3. Fil: U malo mleka razmutite puding od čokolade i šećer, a ostatak mleka stavite da prokuva na niskoj temperaturi. U kuvano mleko ulijte pripremljenu smesu sa pudingom i ukuvajte pazeći da ne zagori. U vreli fil dodajte Menaž čokoladu i mešajte dok da se ne istopi. Prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite da se ohladi. Ohlađenu smesu umutite penasto, zatim dodajte puter sobne temperature i promešajte. Na kraju dodajte krem po izboru i još jednom dobro sjedinite.

4. Ohlađene kore premazujte ravnomerno kremastim filom i ukrasite po želji.

Slični recepti