Torta „Šarlota”

Sastojci:

Kora

Fil

  • 4 jaja
  • 250g maslaca
  • 100g mlečne čokolade
  • 50g Menaž čokolade
  • 150g prah šećera
  • 200g mlevenih lešnika
  • 1 kesica vanilin šećera

 

Priprema:

  1. Fil: Odvojite belanca od žumanaca. Mikserom umutite žumanca sa prah šećerom i vanilin šećerom. Kada umutite žumanca stavite ih da se lagano kuvaju na pari. Potom, u njih dodajte mlečnu čokoladu i Menaž čokoladu. Kada se smesa sjedini, sklonite je sa vatre i ostavite da se ohladi. Dok se žumanca hlade, penasto umutite maslac i u njega postepeno dodajte ohlađenu smesu od žumanaca. Kada se maslac i žumanca sjedine, dodajte samleven pečeni lešnik i lagano mutite mikserom dok se svi sastojci ne sjedine. Belanca, onda, čvrsto umutite mikserom postepeno im dodajući prah šećer. Kada dobijete čvrstu smesu, postepeno dodajte smesu od žumanaca i lešnika i lagano mutite mikserom dok se obe smese ne sjedine.
  1. Kalup za pečenje obložite providnom prijanjajućom folijom.U činiji sjedinite mleko i vanilin šećer, umačite Štark Piškote i ređajte ih samo na obode kalupa (ne na dno). Zatim ceo fil izlijte u piškotama obložen kalup. Fil prekrijte ostatkom piškota koje su natopljene mlekom i šećerom. Prekrijte tortu providnom folijom i ostavite je da se rashladi preko noći u frižideru.

Slični recepti