Torta za čokoljupce
Sastojci:
Kore
- 12 jaja
- 6 kašike šećera
- 6 kašike brašna
- 4 kašike kakao praha
- 200ml ulja
Fil
- 1l mleka
- 4 kašike šećera
- 4 kesice pudinga od čokolade
- 140g Menaž crnih čoko dugmića
- 250g margarina
- 400g eurokrema
Dekoracija
- 100-150g Menaž čokolade
Priprema:
- Kore: Penasto umutite belanca i šećer. U tu smesu dodajte žumanca pa ulje. Zatim dodajte brašno i lagano mešajte. Pleh obložite papirom za pečenje i izlijte smesu za koru. Kora se peće 10-15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C. Dok se kora peče, ponovite postupak i ispecite još jednu koru. Kada se kore ispeku i ohlade, presecite ih na pola tako da dobijete četiri tanke kore.
- Fil: U dublju šerpu dodajte 0,7l mleka i četiri kašike šečera i stavite da se kuva, a u činiji razmutite puding u 0,3l hladnog mleka. Kada mleko proključa, dodajte razmućen puding i stalno mešajte dok se fil ne zgusne. U vruć fil dodajte Menaž crne čoko dugmiće i mešajte dok se ne istopi. Kada se fil rashladi dodajte mu umućen margarin i mumitite mikserom na najvećoj brzini, zatim u taj fil dodajte eurokrem i dobro umutite.
- Filujte kore dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju dekorišite tortu izrendanom Menaž čokoladom.