Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Tri leće
Sastojci:
Kora
- 6 jaja
- 200g šećera
- 200g griza
- 200g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Preliv
- 1 litar mleka
- 500ml slatke pavlake
- 150g mleka u prahu
Karamel
- 200g šećera
- 200ml slatke pavlake
- 30g maslaca
Dekoracija
- 30g Menaž belih čoko dugmića
Priprema:
1. Umutite 6 belanaca sa šećerom i dodajte 6 žumanaca jedno po jedno muteći. Izmutite sve to i dodajte mešavinu brašna, griza i praška za pecivo.
2. Dobijenu smesu izmešajte i stavite je u pleh veličine 20×35 cm koji je prethodno podmazan uljem i posut brašnom.
3. Pecite na 180°C 25 do 30 minuta.
4. U posudu stavite mleko i slatku pavlaku da to provri i dodajte malo po malo mleka u prahu muteći žicom da ne bude grudvica.
5. Koru ohladite jer je potrebno da bude mlaka, izbockajte je štapićem za ražnjiće, sipajte vrelo mleko kutlačom i ostavite da kora upije i ohladi se.
6. U suvu posudu stavite šećer, karamelišite ga u svetlo braon boju, dodajte slatku pavlaku i na tihoj vatri kuvajte i mešajte žicom da se karamel istopi, a na kraju dodajte maslac.
7. Prelijte kolač, a zatim Menaž bele čoko dugmiće otopite na pari, stavite ih u poslastičarsku kesu i dekorišite kolač.