Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Tricolore
Sastojci:
Podloga od keksa
- 300g mlevenog Štark Petit Beurre keksa
- 180g putera
- 50ml mleka
- 50ml soka od pomorandže
- 50g rendane Menaž čokolade
Fil
- 250g vajkrema
- 500ml slatke pavlake
- 200g Menaž belih čoko dugmića + 2 kašike kisele pavlake
- 200g mlečne čokolade
- 200g Menaž čokolade
Priprema:
1. Podloga: Otopite puter i pomešajte ga sa keksom, mlekom, narandžom i rendanom Menaž čokoladom. Smesu rasporedite u kalup sa obručem koji ste prethodno oblozili prijanjajućom folijom. Stavite u frižider.
2. Fil: Umutite 350 ml slatke pavlake i dodajte vajkrem. Podelite smesu na tri dela. Otopite u šerpici Menaž čokoladu sa 50ml slatke pavlake i umutite u jednu trećinu smese, zatim sipajte u kalup na podlogu sa keksom. Stavite u frižider dok se sprema drugi fil. Ponovite postupak za mlečnu čokoladu, a zatim i za Menaž bele čoko dugmiće. U belu smesu na kraju dodajte i kiselu pavlaku.
3. Ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne. Izvadite tortu od kalupa i spremni ste za užitak!