Trifle sa čokoladom i jagodama

Autor:
Menaž

Kategorije:

Sastojci:

Za čokoladni krem:

  • 200 g Menaž čokolade
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 ml mleka
  • 2 žumanca
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica vanila ekstrakta

Ostalo:

  • 200 g jagoda (iseckanih na četvrtine)
  • 100 g čokoladnog biskvita, brownieja ili mlevenog keksa (npr. Petit Beurre)
  • Po želji: šlag ili još slatke pavlake za završni sloj
  • Nekoliko celih jagoda

Priprema:

  1. U šerpici zagrej mleko i slatku pavlaku do pred ključanje. U drugoj posudi umuti žumanca sa šećerom. Sipaj vruću mešavinu u jaja uz mešanje, pa sve vrati na tihoj vatri dok se ne zgusne (ne dozvoliti da provri). Skloni sa vatre i dodaj izlomljenu Menaž čokoladu i vanilu. Mešaj dok se ne istopi i ne dobiješ glatki krem. Ohladi.
  2. Na dno svake čaše stavi sloj izlomljenog Petit Beurre keksa. .
  3. Preko keksa stavi sloj čokoladnog krema, zatim sloj seckanih jagoda. Ponavljaj dok ne napuniš čašu (najčešće ide: keks – krem – jagode – ponovo).
  4. Na vrh dodaj šlag ili umućenu slatku pavlaku. Dekoriši s celim jagodama i listićima nane, po želji i malo rendane čokolade.
  5. Ostavi trifle sa čokoladom i jagodama u frižideru bar 1h pre služenja da se slojevi fino stegnu.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.